Boek uitgeven in eigen beheer eenvoudig via Pumbo

Boek uitgeven bij PumboWil je als auteur een manuscript graag gepubliceerd wil zien in boekvorm? Dan moet je het betreffende werk ter beoordeling voorleggen aan uitgevers. Een boek uitgeven of laten drukken valt of staat daarom met een uitgeverij die brood ziet in het uitbrengen van het werk. Althans, dit was als te doen gebruikelijk. De digitale revolutie is namelijk ook doorgedrongen in uitgeefland.

Sinds geruime tijd kunnen al dan niet beginnende auteurs ook terecht bij self-publishing platform Pumbo. Daar kunnen ze hun boek in eigen beheer laten drukken of uitgeven, in grote en kleine oplages, en al dan niet elektronisch. Pumbo staat voor ‘Publiceer Mijn Boek’. Het bedrijf is min of meer bij toeval ontstaan in 2007: de twee oprichters wilden een zelfgeschreven boek uitgeven, en besloten na rijp beraad om het zelf maar uit te geven. Dit beviel dermate goed dat de opgedane kennis werd ingezet om een bedrijf te starten. Inmiddels is Pumbo uitgegroeid tot een speler van formaat in de ‘boekenmarkt’ met een eigen verkoopkanaal en distributienetwerk.

Boek uitgeven

Het bijzondere aan het online publishing platform: de verworven kennis van het in eigen beheer een boek uitgeven wordt graag en ook nog eens gratis gedeeld. Op de website kan men meteen de gids downloaden. Daarnaast wordt Pumbo zeer goed gewaardeerd door klanten vanwege de optimale ondersteuning gedurende het gehele uitgeefproces – van manuscript tot publicatie. Aanbevolen door Uit de Kunst Vertalingen.